štvrtok 15. septembra 2016

Minirecenzie 2.0

Keďže mám na svojom zozname ešte stále pár kníh o ktoré sa s vami chcem podeliť, no z nejakého dôvodu si ich už detailne nepamätám alebo o nich nemám veľa čo povedať, rozhodla som sa priniesť ďalšiu várku minirecenzií. Tento krát pôjde o zmes autorov aj žánrov.

Torn - Cat Clarke
Táto kniha ma zaujala už od úplne prvého momentu, kedy som o nej počula. Na školskom výlete jedno z dievčat záhadne zmizne a zomrie. Iba malá skupinka jej spolužiačok vie, čo sa skutočne stalo. Tento jemne desivý príbeh mal podľa mňa veľký potenciál, ale bohužiaľ ma nenadchol tak veľmi, ako som dúfala. Predpokladala som, že sa hlavná záhada bude riešiť celú knihu a až na konci sa všetko vysvetlí. V skutočnosti sme sa však všetko dozvedeli už asi v polovici knihy a zvyšok bol iba o tom, ako sa s tým jednotlivé dievčatá vysporiadavali. Napriek tomu však bol koniec trochu prirýchli a otvorený. Jednoducho to nebolo to, čo som od tejto knihy čakala a to ma sklamalo. Ale samotný dej sa mi stále páčil a ak sa necítite na poriadne strašidelné thrillery no chcete to tohto žánru trochu načrieť, táto kniha by mohla byť dobrým medzimostíkom.




Life In Outer Space - Melissa Keil
Úprimne, už si ani nepamätám, ako som sa o tejto knihe dozvedela. Nezaraďuje sa totiž medzi hity, o ktorých každý hovorí a bez toho aby som po nej pátrala som ju nevidela ani v jednom videu na youtube či článku na blogoch. Ale to vôbec neznamená, že nestojí za prečítanie. Ba skôr naopak. Ak túžite po zmene od kníh, ktoré všade vidíte, no stále chcete niečo zo súčasných a trochu roztomilých YA knižiek, možno ste práve našli svoj ďalšiu voľbu. Táto kniha sa od väčšiny YA na ktoré som doposiaľ narazila odlišuje v dvoch veciach. Po prvé, je písaná z mužskej, respektíve chlapčenskej perspektívy. Po druhé, odohráva sa v Austrálii. Sam je totálny geek. Má rád hororové filmy, World of Warcraft, nad dievčatami priveľmi nerozmýšľa a je tak trochu outsider. Camilla, krásne a populárne dievča, ktoré práve začalo navštevovať jeho školu, ihneď ohúri všetkých chlapcov jej veku. Ju však zaujme práve Sam. Tento sladký tíneďzerský príbeh o priateľstvách, prvých láskach, rodinných problémoch sa čítal skvele a určite ho odporúčam ďalej.



Beautiful Bastard - Chrstina Lauren

Beautiful Bastard bola prvá new adult kniha po ktorej som kedy siahla, no teraz viem, že sa ňou tento žáner nedá definovať. Bennet je sexy, no tak trochu arogantný biznisman, Chloe je jeho krásna, ale provokatívna asistentka. Ich nenávisť voči sebe iba zosilňuje ich príťažlivosť a sexuálne napätie. Pôvodne som si myslela, že pôjde o príbeh, kde sú hlavné postavy k sebe silno priťahované, no príliš sa neznášajú na to, aby sa medzi nimi niečo stalo a tak sa to bude naťahovať až dokonca, kedy sa konečne dajú dokopy. A aj keď akási nenávisť tam stále bola, táto knižka sa veľmi rýchlo premenila na porno v písanej podobe a na nejaký dej si dnes spomínam len veľmi matne. Ak si aspoň raz za čas rady prečítate ľahko erotické  romány, tento by vám mohol padnúť do noty. Ja mám však radšej knihy, kde je prvoradý dej a ten mi tu trochu chýbal. Nevidím teda žiadny dôvod aby som tejto knihe dala 5 hviezdičiek, ale ani dôvod na to, aby som ju zvozila pod čiernu zem. Záleží na tom, čo od nej chcete.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára