streda 27. júla 2016

The Amazing Book Is Not On Fire - Dan Howell & Phil Lester

Autor: Dan Howell, Phil Lester
Originálny názov: The Amazing Book Is Not On Fire
Počet strán: 224
Rok vydania: 2015
Anotácia: Hello reader,

In this book is a world. A world created by two awkward guys who share their lives on the internet!

We are Dan and Phil and we invite you on a journey inside our minds! From the stories of our actual births, to exploring Phil's teenage diary and all the reasons why Dan's a fail.

Learn how to draw the perfect cat whiskers, get advice on what to do in an awkward situation and discover which of our dining chairs represents you emotionally. With everything from what we text each other, to the time we met One Direction and what really happened in Vegas...


Recenzia:
Ak aspoň trochu sledujete zahraničnú youtube scénu, možno ste postrehli, že v posledných dvoch rokoch množstvo populárnych youtuberov prišlo na trh so svojou vlastnou knihou. Niekto píše fikciu, niekto autobiografiu, niekto viac vykráda nápady iných ako prichádza s vlastnými a niekto do svojej knihy zakomponuje tak trochu všetkého. A presne tá posledná možnosť vystihuje knihu od mojich obľúbených youtuberov Dana a Phila.

Aktívne ich sledujem už cez dva roky, a tak som ani sekundu neváhala nad tým, či si mám ich knihu kúpiť alebo nie. Bežných ľudí, ktorí ich videá nesledujú pravidelne alebo vôbec táto kniha asi nezaujme. Obsahuje totiž rôzne príbehy z ich života, ich začiatky na youtube, príbeh o tom, ako prvý krát robili rozhovor s One Direction a mnoho iných historiek, z ktorých niektoré ste už možno počuli a niektoré ešte nie. Okrem toho tam je aj manga ktorej hlavnými hrdinami sú Dan a Phil, ich pokusy o napísanie vlastných fanfiction a samozrejme veľká kopa obrázkov a fotiek. Všetko je písané s humorom, rovnako ako ich videá.

Keď mi táto kniha prišla, pokúsila som sa rozložiť si ju na niekoľko dní, no keby chcete, dá sa veľmi rýchlo prečítať. Jej audioverzia má iba niečo cez štyri hodiny a ak máte tú možnosť, určite stojí za vypočutie. Obsahuje nejaké extra komentáre, ktoré sa v jej fyzickej verzii nenachádzajú a je samozrejme predčítaná jej autormi.

Ak máte týchto dvoch youtuberov a ich štýl humor radi, určite sa vám bude knižka páčiť. Vôbec nezáleží na tom, koľko máte rokov. Ak už nepatríte medzi násť-ročných, neznáme to, že vás táto kniha nemôže zaujať a pobaviť. Humor predsa nie je obmedzený vekom. Ak ich ešte nepoznáte, rozhodne by som vám ich kanály na youtube odporučila. Ich videá ma totiž vždy pobavia. Navyše, nedávno som na internete videla klebety o tom, že možno čoskoro prinesú ďalšiu knihu. Ak je to pravda, určite po nej siahnem a dám vám vedieť.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára