piatok 22. apríla 2016

Ugly Love - Colleen Hoover

Autor: Colleen Hoover
Originálny názov: Ugly Love
Slovenský názov: Odvrátená tvár lásky
Počet strán: 337
Rok vydania: 2014
Anotácia: When Tate Collins meets airline pilot Miles Archer, she knows it isn’t love at first sight. They wouldn’t even go so far as to consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is an undeniable mutual attraction. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up. He doesn’t want love, she doesn’t have time for love, so that just leaves the sex. Their arrangement could be surprisingly seamless, as long as Tate can stick to the only two rules Miles has for her.

Never ask about the past.
Don’t expect a future.

They think they can handle it, but realize almost immediately they can’t handle it at all.

Hearts get infiltrated.
Promises get broken.
Rules get shattered.
Love gets ugly.

Trailer:




Recenzia:


Keďže táto kniha len nedávno vyšla v češtine zrejme ste ju za uplynulé mesiace videli na mnohých blogoch. Onedlho vychádza v slovenčine, takže ju znova asi uvidíte. Ja však preferujem čítanie v angličtine a tak som sa k nej dostala vlastným tempom, ktoré vlastne nie je tak odlišné od vydania v slovenčine a češtine. 

Tak ako ostatné knihy od Colleen Hoover ktoré som zatiaľ čítala, aj táto sa zaraďuje do žánru New Adult a teda rozpráva príbeh o ľuďoch vo veku medzi 20 a 30. Tentokrát je to študentka a zdravotná sestra Tate, ktorá sa práve nasťahovala k jej bratovi a jeho kamarát Miles, pilot s tajomnou minulosť. Ako to už v týchto knihách býva zvykom, Tate a Miles sú k sebe okamžite priťahovaní. Avšak Miles nemá o vzťah záujem a tak sa dohodnú, že medzi nimi pôjde iba o sex.  Miles preto stanoví dve pravidlá: 1. Nikdy sa nepýtaj na minulosť. 2. Neočakávaj budúcnosť. Spočiatku si Tate myslí, že to nebude problém, ale postupom času je dodržovať ich stále ťažšie. 

Ako to už u Colleen býva zvykom, aj táto kniha je písaná z dvoch uhlov pohľadu. To čo je však tentokrát iné je, že zatiaľ čo z pohľadu Tate vnímame prítomnosť, Milesov pohľad nám rozpráva jeho príbeh z pred šiestich rokov a pomaly sa dozvedáme čo v jeho minulosti ho poznačilo na toľko, že si teraz odopiera možnosť niekoho milovať.

Napriek tomu, že trailer na pripravovaný film vyzerá skôr ako trailer na 50 Shades of Grey, táto kniha nie je iba porno v písanej forme. Je tu opísaných aj veľa myšlienok a pocitov hlavných postáv a najmä Milesove časti príbehu sú dosť emotívne. 

Kniha ma samozrejme nesklamala, aj keď koniec a rozuzlenie Milesovho tajomstva nebolo také šokujúce, ako som dúfala. Mala som totiž niekoľko teórií a aj keď žiadna z nich to neodhadla presne, vedela som zhruba akým smerom sa to bude uberať.  To však neznamená, že to nebolo temné a smutné. Postavy samotné boli fajn, ale nevytvorila som si k ním žiadne silné puto, keďže s nimi nemám nič spoločné. 

Ak ste ešte neskúšali knihy od Colleen Hoover alebo New Adult žáner ako taký, toto je určite jedna z vhodných vzoriek. 




Follow my blog with Bloglovin

3 komentáre:

  1. Už se musím k Ugly Love dostat, do všech komentářů u článků o této knize píšu, jak se na ní těším - bude to moje první zkušenost s Colleen Hoover, tak snad se mi zalíbí :) Povedená recenze :) Přeji hezké pondělí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Snáď sa ti bude páčiť ;) Ja som si Colleen Hoover veľmi rýchlo obľúbila. Romantika a k tomu nejaké tajomstvá, to je presne moje.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto byla právě moje první kniha od této autorky a beru ji jako pěkný erotický román. Ale nějaké "wau", to teda ne:)

    OdpovedaťOdstrániť